Welkom in het Duurzaamheidscentrum

Op zaterdag 11 juli opent het Duurzaamheidscentrum van de Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn voor het eerst de deur voor bezoekers.

In de afgelopen weken is er door een 8-tal vrijwilligers hard gewerkt aan het opknappen van het voormalige pand van Oudelaar Optiek aan de Grotestraat 164 in Nijverdal.
Jan Nije Bijvank, secretaris/penningmeester geeft aan dat de mensen van het Platform de afgelopen weken hard gewerkt hebben om zowel de buitenkant als de binnenkant een opknapbeurt te geven. Hij is trots op dat dit met een heel klein budget en de medewerking van diverse partijen tot stand is gekomen. We hadden € 1.000,– van de gemeente ontvangen voor de inrichting en we hebben er zelf nog wat aan toegevoegd, maar het is gelukt om met heel veel creativiteit en door gebruik te maken van gebruikte en opgeknapte spullen het voor elkaar te krijgen.
Wilma Paalman, vice-voorzitter vindt dit ook prima passen bij de doelstellingen van het Platform. Het gaat om duurzaamheid in brede zin en daarvoor kunnen bezoekers vanaf vandaag bij ons terecht. Natuurlijk geven we ook informatie over energie, maar het gaat ook om hergebruik van spullen (circulaire economie), om water, afval, biodiversiteit, afgedankte spullen, fairtrade en sociale duurzaamheid. Dus ook daarover geven we informatie. Voor kinderen en hun ouders verkopen we ook educatief speelgoed, bouwdozen met zonne-energie.
De voorbeelden in de etalage trokken de afgelopen weken al veel bekijks. Tot slot geeft Jan nog aan dat een belangrijk onderdeel van het centrum ook het Repair Café is.
Vanaf vandaag kunnen mensen kapotte spullen (elektrische apparaten, meubels, speelgoed) naar het centrum brengen om gerepareerd te worden. In de toekomst hopen we dat het mogelijk is om de reparaties uit te voeren als de inbrengers erbij zijn en het ook samen te doen. Maar op dit moment is dit niet mogelijk vanwege de beschikbare ruimte in relatie met de Corona-maatregelen.
Bezoekers zijn welkom in het centrum op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je meehelpen of meer weten, mail dan naar platformduurzaamhellendoorn@gmail.com.

 

Op de foto van rechts naar links: Frans Brughuis (vrijwilliger), Henk Nijhof (wethouder) en Wilma Paalman (vrijwilliger).
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest