DUURZAAMHEIDS CENTRUM

In het voormalige pand van Oudelaar Optiek aan de Grotestraat te Nijverdal is sinds juli 2020 het Duurzaamheidscentrum gevestigd. Hier kunt u terecht voor alle vragen over duurzaamheid. Van isolatie tot zonnepanelen, van afkoppeling van water tot afvalscheiding, van warmtepomp tot infrarood panelen enz.

Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Zondag, maandag en dinsdag gesloten.

De Stichting wordt financieel ondersteund door de gemeente Hellendoorn, maar opereert onafhankelijk van de gemeente. Het duurzaamheidscentrum wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Repaircafé

In hetzelfde pand is het Repair Café gevestigd, dat op dezelfde tijden geopend is. Een 4-tal vrijwilligers repareert hier alles waar een stekker aan zit, maar ook voor meubels en speelgoed kunt u een beroep doen op de mensen van het repaircafé.

Doelstelling

Naar de mening van Frans Brughuis, voorzitter van de Stichting Duurzaamheidscentrum gemeente Hellendoorn probeert de stichting ook in het pand Grotestraat 164 zelf te werken volgens de doelstellingen van de stichting.

Over die doelstelling zegt hij: ‘Het gaat om duurzaamheid in brede zin en daarvoor kunnen bezoekers bij ons terecht. Natuurlijk geven we ook informatie over energie, maar het gaat ook om hergebruik van spullen, oftewel circulaire economie, om water, afval, biodiversiteit, afgedankte spullen, fairtrade en sociale duurzaamheid.’

Bestuur

Het bestuur van de Stichting bestaat per 23 januari 2023 uit:

Frans Brughuis: voorzitter

Wilma Paalman: secretaris/ penningmeester

Jan Nije Bijvank: bestuurslid: coördinator Repair Café

Harry Olthof: bestuurslid: contactpersoon huurders

Wil je meehelpen of meer weten, mail dan naar duurzaamheidscentrumnijverdal @gmail.com.