Activiteiten

Jaarlijks organiseren we diverse activiteiten met als doel de genoemde doelgroepen bewust te maken van de beschikbare Fairtrade producten. We brengen bezoeken aan bedrijven, winkels, scholen, kerken en horecaondernemingen om de mogelijkheden te bespreken om over te stappen op eerlijke producten en deelnemer te worden van onze Stichting. Daarnaast streven we ernaar om nauwe contacten te onderhouden met bestaande deelnemers door hen regelmatig op de hoogte te houden van onze activiteiten via een Nieuwsbrief.

Media

We proberen bij alle activiteiten gebruik te maken van de (sociale) media om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Zo plaatsen we iedere week een advertentie in de Huis aan Huiskrant waarin we ook onze deelnemers vermelden.

Faitradeweken

We organiseren de Fairtradeweken in begin mei en eind oktober. Aan de hand van de landelijke thema’s worden activiteiten ondernomen.

Young & Fair

Landelijke vereniging Young & Fair geeft gastlessen over Fairtrade Fashion op VO scholen om de leerlingen vertrouwd te maken met het Fairtrade gedachtegoed en via hen de ouders te bereiken.

Voedselbank

We organiseren acties bij de lokale supermarkten om producten in te zamelen voor de Voedselbank. Klanten worden gevraagd om Fairtradeproducten te doneren voor de Voedselbank.

Kledingruilbeurs

We organiseren twee keer per jaar een Kledingruilbeurs om kleding een tweede kans te geven en zo de productie van kleding in te perken.

Duurzaamheidsmarkt

We nemen deel aan de door de gemeente georganiseerde Duurzaamheidsmark in oktober.

Wereldwinkel

We zoeken waar mogelijk de samenwerking met de Wereldwinkel.

Duurzaam ondernemen

We promoten ook het gebruik van groene stroom en streekproducten omdat verantwoord maatschappelijk en duurzaam ondernemen ook onderdeel is van Fairtrade.