Stichting Kinderboerderij Hellendoorn-Nijverdal

Stichting Kinderboerderij Hellendoorn-Nijverdal is bezig met de opbouw van een natuurlijke, duurzame kinderboerderij op het terrein tussen de Gamma en de Wierdensestraat.

Op een terrein van bijna 4 ha komt een theehuis met ontdekwerkplaats, een gebouw voor de dieren, schuilgelegenheden en een aantal weiden voor de dieren.

Dat is het langgerekte deel links van de Lijsterweg. De entree van de kinderboerderij komt in het verlengde van de Industrieweg, dus bij de Gamma rechtdoor.

Parkeren gebeurt op het terrein van de kinderboerderij.
Op dat deel van het terrein, dus rechts van de Lijsterweg zijn inmiddels een boomgaard, een bessengaard, een moestuin, tunnelkassen, een vlinder/bloementuin aangelegd en we zijn bezig met het aanleggen van de natuurspeelplaats. We hebben van verschillende kanten subsidies en bijdragen in natura ontvangen.

Met de bijdrage van de Rabobank kunnen we meer fruitstruiken aanplanten, notenbomen planten, het aantal tunnelkassen uitbreiden, educatieve bordjes maken enz.

Die besteden we met name aan materiaal en aan werkzaamheden die we als vrijwilligers niet kunnen of lastig kunnen uitvoeren.
De overige werkzaamheden gebeuren zoveel mogelijk door vrijwilligers en leerlingen van scholen.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment is dat nog niet voor het verzorgen van de dieren, want die komen pas in het voorjaar.
We zijn nu bezig om alle voorbereidingen te treffen om in mei bezoekers te kunnen ontvangen.

duurzaam hellendoorn Boomgaard

Vind je het leuk om in de moestuin, boomgaard of vlinder/bloementuin af en toe mee te helpen, meld je dan aan via info@kinderboerderijhellendoorn.nl of 06-11225079.
Gereedschap hebben wij, dus dat hoef je niet te hebben en als beloning deel je mee in de opbrengsten van de tuin (fruit, groente enz.).
We zoeken ook nog één of twee mensen die het leuk vinden om mee te helpen het educatieve programma (informatiebordjes enz.) te helpen ontwerpen.

Om het terrein van de kinderboerderij klaar te maken voor het ontvangen van bezoekers (gepland mei 2019) zijn er ook een aantal klusdagen voor specifieke projecten gepland:

· Op 3, 4 en 5 januari 2019 plaatsen we twee wilgentenenschuttingen,

· Op 21, 22 en 23 februari maken we het pad naar de Lijsterweg,

· Op 15 en 16 maart, tijdens NLdoet gaan we o.a. afrasteringen plaatsen, zie https://www.nldoet.nl.

Wil je meehelpen op één of meer dagen, mail of bel ons dan even.
Voor een lunch tijdens deze klusdagen wordt gezorgd, daarvoor hebben we een bijdrage gekregen van het Oranjefonds.
Wil je meehelpen op één of meer van deze klusdagen, mail of bel ons dan even: info@kinderboerderijhellendoorn.nl of 06-11225079.

duurzaam hellendoorn Logo Lidwien

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest