Najaars Kledingruilbeurs 2023

Op 27 en 28 oktober 2023 werd voor de 3e keer met veel succes een Kledingruilbeurs gehouden. Deze keer in het leegstaande pand van voorheen FLITS Mode. Met dank aan eigenaar Jan Heerdink. Maar ook dank aan de 10 vrijwilligers die bereid waren om tijdens de inleverdagen en de Ruildagen vele hand- en spandiensten te verrichten!

Zo’n 400 kledingstukken kregen een Tweede Kans en verwisselden van eigenaar.

 De Fairtradewerkgroep wil mensen bewust maken hoe vervuilend de kledingindustrie is en laten zien dat er goede en leuke alternatieven zijn om de kledingkast te vernieuwen. Kledingruil is er daar één van en is goed voor het milieu, is duurzaam én is goed voor het banksaldo.

Per persoon mochten op inleverdata voorafgaand aan de Ruilbeurs maximaal tien items ingeleverd worden. Bij inbreng kregen de deelnemers een bonnetje, waarmee ze ook weer kledingstukken mochten uitzoeken op 27 en 28 okt.

Degenen die geen kleding hadden ingeleverd konden uiteraard ook een keuze maken. Zij konden voor €2,00 per kledingstuk de kleding dan “kopen”. De overgebleven kleding werd gedoneerd aan de Ama jongeren van de Asielzoekercentra en aan Sam Sam van de gezamenlijke kerken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest