Hellendoorn Op Rozen hervat haar ledenwerfcampagne

duurzaam hellendoorn logo HOR

Duurzame Opwekking van Energie staat hoog op de agenda van veel mensen.

We moeten gezamenlijk werken aan een duurzame samenleving in onze eigen gemeente en daarvoor moet er nog heel veel gebeuren. Onze coöperatie doet dit door het plaatsen van zonnepanelen op boerendaken of andere grote daken in onze gemeente.

We hadden eind mei net een goede start gemaakt met het werven van leden voor haar postcoderoosprojecten, toen er allerlei signalen kwamen uit Den Haag dat er veranderingen op komst waren. Reden om het even wat kalmer aan te gaan doen. Inmiddels is duidelijk dat we ondanks de aangekondigde wijzigingen, toch door kunnen met de projecten die we op stapel hebben staan. Net als vergelijkbare coöperaties in Hof van Twente, Rijssen en andere gemeenten, hebben we daarom besloten ons weer volop te richten op het werven van leden.

Afgelopen zaterdag waren we al weer present op de duurzaamheidsmarkt

Zaterdag 20 oktober a.s. zijn we weer in de Huiskamer van 14.00 tot 17.00 uur. Mark Paalman, secretaris/penningmeester van de coöperatie geeft aan dat de coöperatie eerst zekerheid wilde hebben over de veranderingen voor 2019 voordat men verder ging. Inmiddels weten we wat er in 2019 op stapel staat en hebben we de verzekering van de belastingdienst dat ook als de regeling gaat veranderen, we verzekerd blijven van 15 jaar lang voordeel. Deze twee dingen samen waren voor ons belangrijk om verder te kunnen gaan met onze ledenwerfcampagne. Hij vertelt dat het lidmaatschap van de coöperatie voor leden geen enkel risico met zich meebrengt. Je aanmelding als lid gaat je pas een paar tientjes kosten op het moment dat er voldoende leden zijn om een dak vol te leggen met zonnepanelen. Dus dan weet je ook zeker dat je daarna 15 jaar lang voordeel hebt van je lidmaatschap.

Klant worden via de coöperatie Hellendoorn op Rozen bij om | nieuwe energie mag, maar hoeft beslist niet.

Je kunt ook gewoon klant blijven bij je huidige leverancier. Deze moet dan wel de Regeling Verlaagd Tarief (postcoderoosregeling) toepassen. Inmiddels zijn ongeveer 90 % van de aansluitingen klant bij een leverancier die dat doet, sinds ook Nuon en Essent dit zijn gaan doen. Of je te zijner tijd over wilt stappen blijft altijd je eigen beslissing. Er is geen enkele verplichting. Het lidmaatschap is voor iedereen aantrekkelijk die niet zelf energie opwekt of niet voldoende opwekt voor het eigen verbruik. Je lidmaatschap kost maar een paar tientjes. Je profiteert als lid van een korting op je tarief én je werkt mee aan de verduurzaming van onze samenleving doordat we meer duurzame energie opwekken. En dat is hard nodig, in Hellendoorn gebruiken we veel en wordt er nog maar 3 % van dat verbruik duurzaam opgewekt.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=DTW3gEY0rwc’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-9f74z’]

Deze animatie legt het principe nog wat verder uit en men kan lid worden op onze website. Je betaalt de kleine bijdrage pas als de zonnepanelen gelegd worden.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie, neemt dan contact op via:

info@hellendoornoprozen.nl of via telefoon 0548-209005.

Meer informatie is ook te vinden op www.hellendoornoprozen.nl.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest