Duurzaam Compliment Jan Barbier

Vrijdagmiddag 21 september 2018 ontving de Jan Barbierschool het Reizende Duurzame Compliment van Hellendoorn. Jet Mars van de werkgroep Haarle Energieneutraal ging naar Eelen en Rhaan om Ineke Akihary, leerkracht van groep 4/5/6 het kunstwerk te overhandigen.

De Jan Barbierschool ontvangt het kunstwerk voor een periode van 6-8 weken als waardering voor haar inzet op het gebied van fairtrade en afvalscheiding. De school is de 1e school in de gemeente Hellendoorn die in juli 2018 de “Wij Doen Mee” sticker kreeg van de Stichting Fairtrade gemeente Hellendoorn. Ze gebruiken zelf Fairtrade producten en geven bijvoorbeeld aan externe mensen die iets doen op school een pakket van fairtrade producten van de Wereldwinkel in Nijverdal.
De Jan Barbierschool zet zich ook verder in op het gebied van duurzaamheid, ze is heel actief op het gebied van afvalscheiding en presenteert zich daarmee als “Faire en Groene School”.
Reden genoeg voor de werkgroep Haarle Energieneutraal, die het eerste Reizende Duurzame Compliment op 11 oktober 2018 in ontvangst mocht nemen van wethouder Dennis op den Dries om
de school te kiezen als volgende ontvanger van het Compliment. Op haar beurt kiest de school over 6-8 weken een nieuwe persoon, groep of organisatie uit die zij het Reizende Kunstwerk zal overhandigen.

Meer info:

[av_button label=’Duurzaam Compliment’ link=’manually,https://www.duurzaamhellendoorn.nl/wp-content/uploads/2018/12/Persbericht-2018.12.22-Duurzaam-compliment.pdf’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue84d’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2t6r35′ admin_preview_bg=”]

De foto’s zijn gemaakt door Foto HePa.
Op de 1e foto links Jet Mars en rechts Ineke Akihary, op de 2e foto van links naar rechts: Jet Mars, Cor Kolthof, Wilma Paalman-Vloedgraven en Ineke Akihary.

duurzaam hellendoorn Duurzaam Compliment Jan Barbierschool 2

duurzaam hellendoorn Duurzaam Compliment Jan Barbierschool 1

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest