We energy game

We Energy Game is een spel, dat ontwikkeld werd door de Hanzehogeschool Groningen én o.a. Enexis

De We-Energy Game is een Serious Game die de discussie over de energietransitie opgang brengt en bewustwording bij de spelers creëert over de opgave van de energietransitie. Dit door het plaatsen van duurzame energiebronnen op een kaart van de betreffende lokale dorp of stad. De spelers kunnen de volgende rollen vertegenwoordigen: Mensen, Planeet, Winst, Balans, Wetgeving en Productie. Het spelen van de duurzame energiebronnen heeft effect op de score van iedere rol, door samen te werken moet er een totaal hoeveelheid punten worden behaald.

Speel We Energy Game online

Het spel kan individueel in de digitale versie gespeeld worden alsook in groepsverband met bv 6 of 12 deelnemers rondom een speelbord. De laatste versie hebben wij door de Hanzehoogeschool om laten bouwen tot een spel met de gemeente Hellendoorn als speelveld. Het voordeel ervan is dat het resultaat voor de eigen gemeente in groepsverband tot stand wordt gebracht.

Uitgebreidere informatie over het spel is te vinden op:    https://www.we-energy.eu/

Het Platform Duurzaam Hellendoorn biedt inwoners van de gemeente de gelegenheid om onder begeleiding van één of enkele vrijwilligers, bij jou club, vereniging of groepering het spel te komen spelen.

AANMELDEN WE ENERGY GAME

Vind je duurzaamheid belangrijk, is je interesse gewekt en wil je met je club of groep hiermee aan de slag, vul dan het formulier in:

Vragen? Neem contact met ons op.

WE ENERGY GAME FORMULIER