Terlouw op College Tour bij CSG Reggesteyn

Op donderdag 8 februari aanstaande komt voormalig politicus en (kinderboeken)schrijver Jan Terlouw bij CSG Reggesteyn vestiging Noetselerbergweg. Hij is uitgenodigd om zijn boodschap over duurzaamheid te delen. In een College Tour setting zal Terlouw onder leiding van André van der Zee met de zaal in debat gaan. Reggesteyn organiseert de avond samen met ReggeWind die lokale duurzame energieprojecten ontwikkelt. Ook Andy Struikenkamp, leerling 6 Vwo van Reggesteyn, neemt deel aan dit debat, nadat hij vorig jaar een vlammend betoog in de gemeenteraad van Hellendoorn hield over de energietransitie. De avond wordt gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur en staat open voor alle geïnteresseerden.

 

Het zal weinigen ontgaan zijn: het pleidooi van Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door voor een betere samenleving. Bekend werd zijn uitspraak van het touwtje uit de brievenbus als metafoor voor een vroegere samenleving met meer cohesie. Maar was dat zijn werkelijke doel? Afgelopen december gaf Terlouw toe eigenlijk vooral een pleidooi voor een duurzame samenleving te willen houden. Het is duidelijk dat Terlouw een beweging in gang heeft gezet die hij vooral met jongeren, de toekomstige generatie, wil voortzetten.

 

Duurzaamheidsvisie

In alle Nederlandse gemeenten en dus ook in Hellendoorn is duurzaamheid een thema, zeker nu de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker worden en eind 2015 in Parijs flinke ambities gesteld zijn. De gemeente Hellendoorn heeft eind vorig jaar ook een duurzaamheidsvisie vastgesteld. Veel ambitie, de praktijk blijkt echter vaak weerbarstiger. En de tijd dringt.

 

Informatiemarkt

Wat kan Hellendoorn leren van Terlouw? Hoe kunnen we elkaar stimuleren om de daad bij het woord te voegen? En hoe kunnen we tempo gaan maken als het om duurzaamheid gaat? Dat zijn enkele thema’s die tijdens de avond met Terlouw terug zullen komen.

Tijdens de avond zullen ook duurzame initiatieven uit de omgeving zich presenteren tijdens een informatiemarkt.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 uur:           inloop met koffie en iets erbij

20.00 uur:           start College Tour

21.30 uur:           einde programma

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest