Leerlingen-duurzaam hellendoorn lopen-voor-schoon-water-08

Op woensdag 20 maart hebben in totaal 72 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen De Marliaantjes, De Meander en De Wingerd uit Nijverdal en Marle gelopen voor “schoon water”.

Zes kilometer wandelen met een opvallende blauwe rugzak waarin 6 liter water zit. Om te ervaren wat leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks moeten doen.

Met de opbrengst van de sponsorloop worden vluchtelingen in het noordoosten van Nigeria geholpen aan schoon drinkwater door de Stichting ZOA. De Nederlandse hulporganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp.

Wandelen voor Water is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement voor leerlingen van groep 7 en 8, gehouden in de week van wereld waterdag.

Dit jaar georganiseerd door de Stichting Faitrade Gemeente Hellendoorn en Rotary Rijssen Regge Regio. De kinderen hebben in totaal 1.800 euro bijelkaar gelopen en de hulporganisatie Aqua for all heeft er 50% (900 euro) bijgedaan waardoor de totale opbrengst 2.700 euro is!

Na afloop van de wandeltocht heeft de Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn chocolade repen van Tony’s Chocoloney uitgedeeld aan de deelnemers.

Aanwezig waren waarnemend voorzitter Gerrit van den Brink en de werkgroepleden Ine Hoogland, Vlindertje Smit en André Möhlmann