Gastlessen Young & Fair

Naast de Fair Trade voedingsartikelen is Fair Fashion een thema dat ook aandacht nodig heeft. We kopen meer kleding voor minder geld. Grote winkelketens veranderen continu hun collecties. Soms wel twaalf keer per jaar. Helaas komt die kleding vaak uit fabrieken in landen als Bangladesh, Bulgarije en Oekraïne waar mensen werken onder zeer slechte arbeidsomstandigheden.

In het voorjaar van dit jaar is een documentaire ‘genaaid’ op de TV uitgezonden over de kledingindustrie uit voornoemde landen. We konden zien hoe men omging met milieu, werkomstandigheden, kinderarbeid, beloning van de medewerkers e.d., dat was schokkend om te zien. Dit is voor ons een reden om meer aandacht te vragen hoe onze kleding wordt geproduceerd, te beginnen bij de jongeren.

Maandag 2 september a.s. krijgen ongeveer 80 leerlingen uit het vierde leerjaar van scholengemeenschap Reggesteyn een gastles over de kledingindustrie die wordt verzorgd door docenten van de Landelijke Vereniging Young & Fair. De gastlessen bestaan uit: een presentatie over de kledingindustrie, het spelen van een interactief spel, een brainstormsessie en men kan aan ‘t einde van de les vragen stellen.

Meer info over de kledingindustrie: https://www.oxfamnovib.nl/armoede-verslaan/eerlijke-verdeling-welvaart-en-macht/eerlijk-winkelen

Meer info Young & Fair: https://youngandfair.nl/

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest