DAG van de DUURZAAMHEID in HELLENDOORN GROOT SUCCES

Ook op de 10e landelijke Dag van de Duurzaamheid was er weer een voorleesactie op de basisscholen. In het verleden werd hier slechts door een enkele school in de gemeente Hellendoorn aan deelgenomen. Het in maart van dit jaar opgerichte Platform Duurzaam Hellendoorn vindt het heel belangrijk dat leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs betrokken worden bij het thema Duurzaamheid.

Reden voor het Platform om alle basisscholen te bellen met het verzoek om mee te doen aan de voorleesactie. Deze bel-actie was een groot succes. Vanmorgen is er door wethouders, (oud)raadsleden, deelnemers van het Platform, Fairtrade, leerkrachten enz. voorgelezen. Van de 21 scholen in onze gemeente deden er 17 mee en er werd in 53 groepen voorgelezen.


Ook bij Reggesteijn is er vandaag gewerkt aan een project over duurzaamheid. De secties Nederlands, Aardrijkskunde en Kunst sloegen de handen ineen en het resultaat mocht er zijn. 90 leerlingen van VWO-2 bezochten in groepjes ruim 25 bedrijven, winkels, organisaties om hen vragen te stellen hoe zij met duurzaamheid bezig zijn. De leerlingen hebben de resultaten verwerkt en vanaf donderdagavond is er in het Huis voor Cultuur en Bestuur een kleine expositie te zien over de resultaten van deze bezoeken. Aan het begin van de grote duurzaamheidsavond met Gerrit Hiemstra wordt deze expositie geopend. En is in ieder geval nog te zien tot en met zaterdag tijdens de duurzaamheidsmarkt. Een aantal leerlingen gaan deze avond in het theater ook in gesprek met Gerrit Hiemstra.

[av_slideshow size=’no scaling’ animation=’slide’ conditional_play=” autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=’av-control-default’ av_uid=’av-1ptzau’]
[av_slide id=’5362′ av_uid=’av-fvuyo6′][/av_slide]
[av_slide id=’5361′ av_uid=’av-e2da4m’][/av_slide]
[av_slide id=’5360′ av_uid=’av-cz3qs6′][/av_slide]
[av_slide id=’5359′ av_uid=’av-actjfa’][/av_slide]
[av_slide id=’5358′ av_uid=’av-8ye4hi’][/av_slide]
[av_slide id=’5357′ av_uid=’av-75k0pi’][/av_slide]
[av_slide id=’5356′ av_uid=’av-6f58ba’][/av_slide]
[av_slide id=’5355′ av_uid=’av-3ugwae’][/av_slide]
[av_slide id=’5351′ av_uid=’av-34otsm’][/av_slide]
[/av_slideshow]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest