Een schooljaar vol duurzaamheid

Schooljaar 2016/2017

Ook in schooljaar 2016/2017 zal er op onze school op verschillende wijze aandacht worden gegeven aan het thema “Duurzaamheid”.

Standaard is er aandacht voor:

– het inzamelen van batterijen (ivm milieu)
– tijdig uitdoen van de verlichting in de klas en in school (elektrische energie)
– sluiten van buitendeuren (warmteenergie)
– verspilling van energie/behoud natuur (zuinig met water/inzamelen oud papier)

Voorlezen van jaarlijkse voorleesboek in kader van Duurzaamheid (rondom 9 oktober, dag van de duurzaamheid).

Inzamelactie oude elektrische apparaten

Vanuit Wecycle hebben we ons aangemeld voor de Wecycle scholeninzamelactie 2016, waarin we in de periode 1 september t/m 30 november 2016 met alle leeerlingen zoveel mogelijk (minimaal 75) kleine oude elektrische apparaten inzamelen en inleveren bij Wecycle.

Natuur

In de herfstperiode zullen we met de groepen 3 t/m 6 meedoen met de natuurprojecten van SBB, waarin aandacht voor en kennis van het belang van een schone natuur centraal staan.
Hiervoor zijn een tweetal excusiedagen gepland, die begeleid worden door een boswachter.

Afval

In week 20 (15 t/m 19 mei 2017) houden we een project-themaweek “afval”, waarin we (een groot deel van) de lessen concentreren rondom afvalverwerking.
We werken o.a. over zuinig zijn met de natuur, zorgvuldig omgaan met materialen, zorgvuldig opruimen van afval, tegengaan van verspilling. Het opschonen van (een deel van) de wijk zal ongetwijfeld één van de onderdelen zijn die aan de orde komen.

Met de midden- en bovenbouwgroepen proberen we in die themaweek excursies/uitstapjes te organiseren naar bijv. de gemeente (afvalverwerking), het overlaadstation, de waterreinigingsinstallatie.
Daarnaast zullen de biologie- , aardrijkskunde- en geschiedenislessen in het thema staan van duurzaamheid.
De projectweek leidt tot een presentatie en tentoonstelling voor de ouders op ……(datum later te bepalen).

Middels persberichten zullen we t.z.t. de projectweek onder de aandacht brengen van inwoners van Nijverdal (gemeente Hellendoorn).