Protestantse Gemeente Hellendoorn doet mee aan de Fairtrade Campagne

Op woensdagavond 9 januari kreeg de Protestantse Gemeente Hellendoorn de ”Wij Doen Mee” sticker uitgereikt door de Werkgroep Fairtrade Gemeente Hellendoorn.

De PGH, die drie wijkgemeenten  in Hellendoorn omvat, gebruikt al geruime tijd fairtrade gecertificeerde koffie en thee in al haar vergaderingen en bijeenkomsten.

Ook wordt fairtrade suiker en koek fairtrade ingekocht en wat bijzonder is, bij de avondmaalsvieringen wordt speciale fairtrade wijn geschonken.

Ook wordt er aandacht geschonken aan de duurzaamheid, door zo mogelijk de kerken en gebouwen energie vriendelijk te maken, door isolatie en het gebruik van zonnepanelen en led verlichting.

Genoeg redenen om in aanmerking te komen voor het Fairtrade certificaat.

In de vergadering van de diaconie in de Leerkamer mochten leden van de Werkgroep Fairtrade gemeente Hellendoorn de sticker overhandigen aan de voorzitter van de diaconie, Mw. Tineke van Buren.

Tijdens het gesprek werd duidelijk dat het goed mogelijk is dat de PGH te zijner tijd ook de titel Fairtrade Kerk kan krijgen.

Daarvoor moeten nog wel enkele stappen worden gezet, onder meer door het structureel uitdragen van de fairtrade/duurzaamheids gedachte en het hieraan aandachtschenken bij kerkelijke feesten en andere activiteiten.

 

Bij de foto:

Waarnemend voorzitter Gerrit van den Brink overhandigt het FT certificaat aan diaconie voorzitter Tineke van Buren en Albert Leestemaker, lid van de diaconie.

Ook waren aanwezig werkgroepleden Ine Hoogland en Addie van Sparrentak.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest