Jan Barbier doet mee

Op 10 juli 2018 ontving de Jan Barbierschool in Eelen/Rhaan als 1e  de “Wij Doen Mee” sticker van de Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn.

De  Jan Barbierschool ontving de “Wij Doen Mee” sticker omdat ze voldoen aan een aantal criteria. De school gebruikt b.v. voldoende fairtrade producten voor eigen gebruik. Verder geeft de school aan externen die een presentatie geven een pakket van fairtrade producten van de Wereldwinkel in Nijverdal.

De Jan Barbierschool zet zich ook in op het gebied van duurzaamheid. De adjunct directeur Erna Calkhoven : “de school presenteert zich graag als ‘Faire en Groene’ school”.

De Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn feliciteert de Jan Barbierschool van harte met deze waardering en roept andere scholen op om het voorbeeld van de Jan Barbierschool te volgen.

Door fairtrade producten te gebruiken of te geven kunnen kinderen in ontwikkelingslanden onderwijs ontvangen, mensen van goede gezondheidszorg gebruik maken en boeren en ondernemers hun producten duurzaam ontwikkelen en tegen een eerlijke prijs verhandeling.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest