Fairtrade heeft de wind mee

In de gemeente Hellendoorn blijft Fairtrade in beweging.

Op initiatief van de fractie GroenLinks kreeg de Stichting Fairtrade gemeente Hellendoorn bij de Begrotingsvergadering 2018 een subsidie van € 1500,–. Ook ontvingen opnieuw enkele organisaties en bedrijven in de gemeente de Fairtrade sticker ‘Wij doen mee’.

De Stichting is erg blij met de politieke steun en de financiële ruimte die de subsidie geeft. Hiermee kunnen de activiteiten worden uitgebreid en b.v. voorlichtingsavonden worden georganiseerd.
Dhr. Gerrit v/d Brink reikte namens de Stichting Fairtrade gemeente Hellendoorn op 9 november jl. de ‘Wij Doen Mee‘ sticker uit aan mevr. Hutman, beheerder van ’t Vischnet, het zalencentrum van de Vrije evangelische gemeente aan de Grotestraat. Zij is een groot voorstander van eerlijke handel zonder kinderarbeid. Met het gebruik van o.a. fairtrade koffie en thee ondersteunt ’t Vischnet daadwerkelijk het fairtrade gedachtengoed.
Op 17 november jl. reikte mevr. Willie Roskam-Kroeze namens de stichting een ‘Wij Doen Mee’ sticker uit aan Boomkwekerij & Groothandel Zonnebeld aan de Boomcateweg. Zonnebeld was de eerste kweker in Nederland van bos- en haagplantsoen die sinds oktober 2010 voldoet aan de overheidscriteria voor duurzaamheid. Het bedrijf stimuleert zoveel mogelijk de flora en de fauna op een natuurlijke manier en gebruikt daarvoor een eigen bedrijfsnatuurplan. Ook gebruikt het bedrijf fairtrade producten.
Deze uitbreiding van bedrijven met de ‘Wij Doen Mee’ sticker brengt het aantal van instanties en bedrijven die meedoen op ongeveer 40.

De Stichting Fairtrade gemeente Hellendoorn blijft zich inzetten voor de bewustwording van eerlijke productie en handel bij de burgers en bedrijven. Ook wordt zoveel mogelijk samengewerkt met andere organisaties op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.fairtradegemeenten.nl/wat-is-fairtrade.

Of u kunt bellen of mailen met: Willie Roskam-Kroeze, voorzitter Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn  tel.  06 23934225 / 0548 618081 of willie.roskam.kroeze@gmail.com 

 

Duurzaam Hellendoorn t Vischnet

Duurzaam Hellendoorn Zonnebeld

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest