Fairtrade bij Reggesteyn

Vorige week hield Reggesteyn een studiedag over duurzaamheid voor het personeel van beide Nijverdalse locaties. De werkgroep Fairtrade Gemeente Hellendoorn was ook om, bij monde van Gerrit van den Brink en Gea van der Wiele, uitleg te geven over de duurzaamheid van fairtrade producten. De toehoorders werden getrakteerd op fairtade koffie en chocola. In een kraam werd voorlichting gegeven over en kon men kennis maken met fairtrade artikelen.

Fairtrade Gemeente Hellendoorn en Reggesteyn gaan met elkaar in gesprek welke stappen er doorlopen moeten worden om in aanmerking te komen voor het Fairtrade keurmerk.

Fairtrade is een duurzame vorm van handel, omdat door de eerlijke lonen de lokale bevolking een echte kans krijgt op een beter leven. Met de extra inkomsten worden scholen gebouwd, waterputten aangelegd, sanitaire voorzieningen gemaakt en nog veel meer. Fairtrade producten maken voor deze mensen het verschil tussen overleven en ontwikkelen.

Wil je dus iets goed doen, dan kies je voor eerlijke, fairtrade producten. Er zijn namelijk vele goede en hippe fairtrade merken, die ook gewoon hartstikke betaalbaar zijn! Bijna iedereen kent Tony Chocolonely, maar kijk ook eens op het label in kleding of het duurzaam en fairtrade is geproduceerd.

duurzaam hellendoorn Toespraak 1duurzaam hellendoorn Kraam 1

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest