Chocolaterie”Twente Decadente” doet mee met Fairtrade Gemeente Campagne

Op 28 februari ontving de Chocolaterie ”Twente Decadente”, gevestigd op het terrein van Krönnenzommer, de raamsticker ‘Wij Doen Mee’ van de Fairtrade Gemeente Campagne.  Ze ontving deze omdat in de Chocolaterie voldoende fairtrade producten worden ingekocht (vooral uiteraard fairtrade cacao) en gebruikt. De sticker werd door bestuursleden van de werkgroep van de Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn uitgereikt.

De ”Twente Decadente Chocolaterie” is opgericht door de Stichting React Twente. Het dient meerdere doelen: re-integratie, integratie van werk, jeugd en betrokkenheid maatschappij en sociale integratie.

De chocolaterie is een leerwerkbedrijf voor werkzoekenden (Wajong, WIA, Ziektewet of Participatie) en zorg cliënten (WMO). De Chocolaterie bevindt zich op een verpleeghuisterrein in Hellendoorn, het voormalige sanatorium ”Krönnenzommer”. De chocolaterie is een meerwaarde op verschillende terreinen. Het biedt, onder begeleiding van een ervaren chocolatier en werkbegeleiders,  werkervaring aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en het geeft bewoners van het verpleeghuis de mogelijkheid om “uit” te gaan op eigen terrein en het product chocolade te beleven. Het biedt toeristen en recreanten de gelegenheid om kennis te maken met het product (interactief) en heeft een educatieve functie voor scholen, ed. Vanwege deze sociale functies voldoet de Chocolaterie ook ruimschoots aan het zesde criterium van de Fairtrade Gemeente Campagne, het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. (MVO)

De chocolaterie is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Workshops kunnen ook  op avonden geboekt worden. De entree is vrij.

Tel: 0548-820908

www.twentedecadente.nl

info@twentedecadente.nl

duurzaam hellendoorn Twente Decadente 2

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest