B&J ijs doet ook mee in Hellendoorn

Sticker geeft ijsfabriek officiële Fairtrade erkenning.

De Ben&Jerry’s ijsfabriek in Hellendoorn ontving afgelopen vrijdag 1 december de ‘Wij Doen Mee’ sticker van Fairtradegemeente Hellendoorn. Hiermee is de fabriek onderscheiden voor haar duurzame productontwikkeling.
De ijsfabriek sluit zich hiermee aan in de rij van Hellendoornse bedrijven, die al aan de Fairtradenormen voldoen.
Ben &Jerry’s bracht al in 2006 als eerste wereldwijd Fairtrade-ijs op de markt en in 2013 kon het bedrijf melden dat echt alle 54 ingrediënten dit waren geworden.

Fairtrade is een wereldwijde beweging, die onder andere wil bereiken dat kleine boeren in ontwikkelingslanden een reële prijs krijgen voor hun producten op de zeer concurrerende wereldmarkt. Zo kunnen zij voldoende eten kopen, hun kinderen naar school laten gaan en is er geld voor de noodzakelijke medische zorg. Werken op de Fairtrade manier betekent ook landbouw op een duurzame manier. Kortom: een product dat goed is voor producent en consument en het milieu minimaal belast.

Ben Jerry’s draagt deze werkwijze al jaren een warm hart toe.

Elke keer dat een fairtrade product wordt gekocht, zijn kleine boeren en hun families weer een stapje verder in het opbouwen van een menswaardig bestaan. Fairtrade producten zijn te herkennen aan het groen/blauwe symbool op de verpakking, het Max Havelaarkeurmerk, dus ook op de pakken ijs die in onze gemeente wordt geproduceerd.

www.benjerry.nl
www.fairtradegemeenten.nl/wat-is-fairtrade.

 

Duurzaam Hellendoorn B&J stickeruitreiking

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest