Activiteiten

Er worden jaarlijks door ons twee Fairtradeweken georganiseerd. Begin mei en eind oktober. Deze worden in onze gemeente gecombineerd met de Duurzaamheidsweek. Op het Henri Dunantplein staan dan stands van bedrijven en organisaties met informatie over Fairtrade van Fairtradedeelnemers en over duurzaam wonen en leven.

Kledingruilbeurzen

Vroeger kocht je kleding, die je droeg tot het begon te slijten. Tegenwoordig lijkt kleding wel een wegwerpartikel. We willen de mensen bewust maken hoe vervuilend de kledingindustrie is en laten zien dat er goede en leuke alternatieven zijn om de kledingkast te vernieuwen. Kledingruil is er daar één van en is goed voor het milieu, is duurzaam én is goed voor de portemonnee.

Er worden jaarlijks twee ruilbeurzen georganiseerd. Eén voor de lente- en zomerkleding en een voor de najaars- en winterkleding. Het gaat alleen om kleding voor volwassenen in alle maten van XS tot XXXL. Per persoon mogen maximaal tien items ingeleverd worden. Bij inbreng krijgen deelnemers een bonnetje, waarmee ze ook weer kledingstukken tijdens de ruilbeurs mogen uitzoeken. Degenen die geen kleding hebben ingeleverd kunnen ook gewoon een keuze maken. Zij kunnen voor €2,00 per kledingstuk de kleding dan “kopen”. Kleding die overblijft wordt gedoneerd aan Dorcas en het Leger des Heils.